Vårt produkt

Atlantisk laks

Laksen vi produserer er Atlantisk laks. Det er samme fisk som Hans Petter og hans far igjen, Palmer Meland, fisket som villaks i sjøen i “gamle dager”. På samme måte som torsk og sei, finnes også laksen naturlig på Helgeland. Laksen har gjennom tusenvis av år tilpasset seg et liv i det friske vannet vi har her ute i havgapet.

Når vi av og til er i tvil om hva som er den beste måten å produsere laks på, så spør vi oss selv: hva hadde fisken selv valgt?

Erfaring

Vi har gjennom generasjoner opparbeidet oss stor kunnskap om havbruk og mange av våre røktere har flere tiår med erfaring. I dag finnes det mange gode hjelpemidler og redskaper, de tette båndene vi har til kysten og laksen i merdene kan imidlertid aldri bli erstattet av en app. Vi skal være en del av naturen.

En laksegenerasjon

Det tar ca. tre år fra rognen klekkes til laksen kommer på middagsbordet. Vi mottar smolten når den er mellom 100-400 gram, i våre merder får den møte havet for første gang. Laksen blir hos oss i mellom 9 og 15 måneder før den slaktes og blir klar for å spises.

Laks som mat

Laksen er næringsrik og helsebringende. Den er en god kilde til proteiner, vitaminer og mineraler. Omega-3 fettsyrer bidrar til sunn hjernefunksjon, smidige ledd og redusert risiko for hjertesykdommer. Laksen vår produseres uten bruk av antibiotika.